MonPlaneta
Terrassa planta 500 arbres per restituir els danys de la gran ventada
  • CA
Arbres caiguts per la forta ventada de 2014 | iSabadell

L’Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa el darrer dels projectes pendents d’executar en relació a la reparació dels desperfectes ocasionats a la ciutat per les fortes ventades de desembre del 2014. L’actuació consisteix en la replantació de 553 arbres a diferents punts dels espais verds de la ciutat que havien quedat afectats. D’aquesta manera, es restituirà la situació prèvia a l’episodi de fort vent d’ara fa dos anys. Els treballs de replantat van començar a mitjans de gener i està previst que durin dos mesos.

Els més de mig miler d’arbres es reparteixen per 34 barris de Terrassa. Es tracta d’espais ubicats a zones verdes, és a dir, parterres, parcs i jardins, tot i que es pot haver inclòs en el projecte, extraordinàriament, algun exemplar situat en escocells. S’han aprofitat aquests treballs per fer una racionalització i una reordenació d’alguns d’aquests espais verds. D’aquesta manera, allà on la densitat era massa elevada, no se substituiran tots els arbres caiguts. I, d’altra banda, algunes espècies que provocaven desperfectes, perquè no eren prou resistents i perquè generaven qualsevol tipus de molèstia, han estat substituïdes per altres més adients.

El projecte inclou la preparació de tots els terrenys per a la plantació, així com el subministrament d’elements com les barreres antiarrels, en aquells casos que sigui necessari. Les empreses encarregades d’aquestes tasques s’ocuparan també de la modificació dels sistemes de reg als casos de necessitat. El replantat dels més de 500 arbres s’ha dividit en dues actuacions diferents. Una d’elles ha estat encarregada a l’empresa Estudios y Contratas Silvicolas SL., i l’altra a Natural i Art Jardiners SL. En total, el projecte té un pressupost de 191.521 euros (IVA inclòs).

D’altra banda, tot aprofitant la campanya d’esporga hivernal que es du a terme a la ciutat, s’estan fent tasques d’inspecció de l’arbrat. S’identifiquen els exemplars que poden presentar malalties i, en cas que els danys comprometin la supervivència o generin un risc potencial de caiguda de branques, es procedeix a la seva retirada. D’aquesta manera es saneja d’una manera més profunda l’arbrat de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa