MonPlaneta
La terra podria ser més valuosa si es deixa sense conrear, segons un estudi
  • CA

Una recent investigació ha exposat com els ecosistemes naturals, com boscos i aiguamolls, són més valuosos si es protegeixen que no si s’exploten per a l’extracció de recursos, segons ha publicat The Guardian.

La recerca que ha conduït a aquestes conclusions és una de les més exhaustives que s’han fet mai per demostrar els beneficis de la protecció natural, remarca el diari britànic. Els científics han analitzat 24 llocs en els sis conteniments trobant que els retorns de les mesures de protecció per salvaguardar la natura generaven, euro a euro, un capital major que el de les explotacions agrícoles.

Però, d’on surt aquest benefici deixant la natura al seu aire? La resposta és complexa, ja que mantenir els ecosistemes intactes ens beneficia de forma subtil, com una petita fila de fitxes de dòmino, que en aquest cas no cauen una darrere de l’altre acabant en desastre. Els investigadors ho il·lustren amb un dels exemples més clars: mitigar les emissions de CO2. Només en aquest aspecte deixar intactes els terrenys rics en naturalesa ja ens beneficia molt més del que ens perjudica, exposa l’estudi.

Els científics han calculat el valor net anual durant 50 anys dels llocs estudiats si es mantenen “centrats en la natura” en comptes d’optar pel model alternatiu, és a dir, la modificació humana. Els resultats indiquen que el 70% d’aquests indrets valen més en beneficis econòmics nets per a les persones si es deixen com hàbitats naturals. En altres paraules, mantenir ecosistemes sans i equilibrats és molt més beneficiós que la producció humana, malgrat que no sigui tan palpable.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa