MonPlaneta
Una teranyina de 300 metres de llarg apareix en un poble de l’oest de Grècia
La teranyina gegant d’Aitoliko | GIANNIS GIANNAKOPOULOS

La localitat grega d’Aitoliko, d’aproximadament 6.500 habitants, és l’escenari d’un espectacle que, a molts, els posaria la pell de gallina. El bon temps que ha fet a l’est de Grècia durant les darreres setmanes ha estat el causant de l’aparició d’una teranyina de 300 metres de llargada al poble, amb una gràn àrea de plantes i arbustos coberta i, fins i tot, alguna senyal de trànsit.

Segons informa la cadena britànica BBC, aquest fenomen té lloc de forma estacional, cada 3 o 4 anys, i és causat per les aranyes Tetragnatha que, quan es reprodueixen, fan nius molt grans. Les temperatures durant aquest estiu, que han fet incrementar la població de mosquits, s’han sumat a les condicions favorables per a aquesta espècie, que s’ha començat a reproduïr en grans quantitats, aprofitant al màxim aquesta finestra d’oportunitat. Quan passa això, és clar, el niu creix d’una manera espectacular i pot arribar a oferir espectacles com el que estan vivint a Aitoliko.

Per sort, aquestes aranyes no són perilloses i, quan s’hagin reproduït, moriran al cap de poc i les seves teranyines no causaran cap perjudici a la flora local.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Eli a setembre 22, 2018 | 22:05
    Eli setembre 22, 2018 | 22:05
    Ideal per capturar Arrimadas & Co

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa