MonPlaneta
La tendresa entre dos lleons guanya el premi LUMIX al millor fotògraf de vida salvatge
'Bond of Brothers'
‘Bond of Brothers’ | David Lloyd

Un instant de companyonia entre dos mascles de lleó, capturada pel fotògraf David Lloyd i titulada ‘Bond of Brothers’, ha estat triada com a guanyadora del Premi LUMIX del Públic al Fotògraf de Vida Salvatge de l’Any, que ha comptat amb la participació de més de 16.000 amants de la natura que van participar a les votacions. Els participants a la fase final del concurs van ser vint-i-cinc, triats pel Museu d’Història Natural de South Kensington, a Londres (Anglaterra), d’entre més de 45.000 inscripcions.

Segons explica el mateix museu a la seva pàgina web, el guanyador ha expressat la seva satisfacció pel premi rebut per la seva fotografia, que “il·lustra l’emoció i el sentiment dels animals i emfatitza que no es limiten als humans. És una cosa de què penso que molta gent hauria de ser conscient pel bé de tots els animals”. El director del museu, Sir Michael Dixon, explica que els lleons tenen “vincles socials molt complexos” i que la fotografia guanyadora “mostra un instant del seu món interior”. En aquest sentit, Dixon ha afegit que espera que “l’empatia i la meravella que recull aquesta imatge inspiri més gent per prendre partit per a protegir la natura”.

Els dos lleons de la fotografia, que es pensa que són germans, van fregar les seves cares durant mig minut. Aquest comportament no és gaire corrent en lleons, així que David Lloyd va ser molt afortunat de veure-ho i de poder compartir aquesta imatge amb tothom. D’altra banda, el premi també ha reconegut quatre imatges més amb un accèssit: la fotografia d’un ós polar afamat al Canadà, una altra d’una guineu davant d’un mural d’una altra guineu a Londres, una de tres gossos salvatges africans jugant amb un os d’impala i, finalment, una fotografia de tres pingüins reials en una platja de les illes Malvines (Regne Unit).

A Polar Bear’s Struggle
‘A Polar Bear’s Struggle’ | Justin Hofman

!--akiadsense-->

Fox Meets Fox by Matthew Maran
‘Fox Meets Fox’ | Matthew Maran

!--akiadsense-->

One Toy, Three Dogs
‘One Toy, Three Dogs’ | Bence Mate

!--akiadsense-->

Three Kings
‘Three Kings’ | Wim Van Den Heever

!--akiadsense-->

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Un fet comprovat i natural.... a febrer 14, 2019 | 18:01
    Un fet comprovat i natural.... febrer 14, 2019 | 18:01
    Els lleons mascles, durant tot el temps en que las lleones femelles, NO estan en cel, tenen entre ells, relacions afectivas-sexuals, això es un fet comprovat, la seva inclinació sexual va en funció de que las lleones o femelles, estiguin en cel o no.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa