Predicció per aquest dissabte
Predicció per aquest dissabte

!--akiadsense-->

Protecció Civil de la Generalitat ha tancat l’Alerta del Pla d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT un cop el Servei Meteorològic ha donat per finalitzat l’episodi de pluges.

Segons el Servei Meteorològic Ja ha passat el període de més risc pel què fa a la intensitat de pluja, i en aquests moments no hi ha pràcticament precipitacions en tot Catalunya.

El Pla queda ara en situació de Prealerta perquè des del migdia i fins la tarda d’aquest dissabte es preveuen pluges a les comarques del Berguedà, Ripollès i Garrotxa. Els xàfecs aniran acompanyats sovint de tempesta.

El telèfon d’emergències 112 Catalunya ha registrat 881 trucades (que han generat 643 expedients). El 80% han provingut de la comarca del Barcelonès. Dels expedients gestionats un 72% eren inundacions. Per comarques, les trucades s’han fet des de: Vallès Occidental 339; Barcelonès 296; Baix Llobregat 73; Gironès 54; Baix Camp 32; Tarragonès 19; Vallès Oriental 10; Maresme 10; Selva 8; i Solsonès 8. Per municipis: Barcelona 265; Terrassa 212; Sant Andreu de la Barca 48; Rubí 40; Castellbisbal 25; Girona 23; Sabadell 19; Cambrils 17; Badalona 15; i Reus 12.

D’aquests avisos relacionats amb la pluja, els Bombers de la Generalitat van realitzar 390 avisos.

Per regions d’emergències, on s’han registrat més avisos ha estat l’Àrea Metropolitana amb 201, del qual destaca Terrassa amb 83.

El servei més rellevant és el recerca d’un home que es va localitzar sense vida a la riera de Rubí. Segons les primeres informacions, l’home, encara per identificar, possiblement s’hauria vist arrossegat per l’aigua en intentar creuar amb el seu vehicle a la riera de Palau a l’alçada de Terrassa.

El municipi de Barcelona va desactivar a les 00.15 de la nit el seu pla en fase d’alerta.

Resten activats els Plans d’Emergències Municipals PAM en fase d’alerta als municipis de Calafell, Sant Quirze del Vallès, Tarragona i Terrassa. En Prealerta roman el municipi d’Abrera.

El Parc Fluvial del Besós ha desactivat el seu pla en fase d’alerta i resta en fase de latència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa