MonPlaneta
Els TEDAX dels Mossos localitzen 14 coets anticalamarsa a Vilobí d’Onyar
Coets anticalamarsa

!--akiadsense-->

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la unitat de TEDAX de Girona van localitzar el dia 24 de novembre a Vilobí d’Onyar 14 coets anticalamarsa complerts. Uns artefactes que s’utilitzen per dissoldre els núvols de tempesta per tal d’evitar la pèrdua de cultius dels camps.

El grup de TEDAX-NRBQ de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra es l’encarregat de la desactivació, neutralització i destrucció dels artefactes explosius que puguin aparèixer a qualsevol punt de Catalunya, així com de realitzar les comprovacions davant les possibles amenaces, i la posterior investigació després d’una detonació.

En data 24 de novembre els mossos van saber que el propietari d’un mas de la població de Vilobí d’Onyar havia localitzat diversos coets tipus anticalamarsa mentre feia tasques de neteja de diverses estances de la masia.

Un cop al lloc, els artificiers van confirmar que es tractaven de coets anticalamarsa complets, és a dir, amb la seva càrrega explosiva, la punta amb el iodur de plata i la càrrega propulsora.

Els mossos van recollir els artefactes amb seguretat i posteriorment els van destruir.

Cal recordar que a dia d’avui, aquests coets estan prohibits i descatalogats per la perillositat que comporta i per la seva dosis tòxica.

Els TEDAX alerten que en cas de trobar un possible artefacte no s’ha de tocar, moure ni manipular i s’ha de trucar al 112 per tal d’avisar del fet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa