MonPlaneta
‘Tancant el cercle’, refugis de fauna construïts amb fusta reciclada
Caixa niu per ocells (foto d'arxiu)
Caixa niu per ocells (foto d’arxiu) | ACN

Els 1.500 nens i nenes de les 16 escoles que participen en el projecte “Tancant el cercle” construeixen nius i hotels d’insectes amb fusta reciclada. Els alumnes de diverses escoles del Lluçanès, Berguedà i Osona construiran un total de 188 nius per a mallerenga, 83 nius per a ratpenat, 41 nius per a ocells insectívors grans i 26 hotels d’insectes grans. L’Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i Flora Autòctona (ADEFFA) és la impulsora d’aquest projecte, segons recull un comunicat del Departament de Territori i Sistenibilitat.

L’entitat promou aquesta iniciativa amb dos objectius principals: construir hotels d’insectes grans als patis de les escoles per potenciar-ne la biodiversitat i poder estudiar aquests animalets de forma no lesiva; i la construcció, col·locació i seguiment de capces nius per a ocells insectívors i ratpenats, instal·lades en zones boscoses al voltant de l’escola i en fonts apadrinades, amb l’objectiu de combatre les plagues d’insectes, que estan proliferant en aquestes comarques potenciant la presencia dels seus depredadors.

Nens penjant una caixa niu
Nens penjant una caixa niu | Cedida

Les xerrades i els mètodes d’estudi i de construcció utilitzats, a partir de material reciclat, transmeten el màxim respecte cap a l’entorn. El cercle es tanca amb la implicació de les Associacions de les Famílies d’Alumnes, les empreses, els ens públics i les entitats socials conscienciant-los en la conservació de l’entorn.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa