MonPlaneta
Suïssa prohibeix cuinar llagostes vives en aigua bullint
Un plat de llagosta

El Govern de Suïssa ha prohibit la pràctica culinària de tirar les llagostes vives a l’aigua bullint per cuinar-les i ha establert que abans hauran de ser atordides, en el marc d’una revisió de la seva legislació en matèria de protecció animal.

A casa nostra la pràctica de bullir aquest tipus de crustacis és molt habitual. És ràpida i sense cap complicació. Es posa l’aigua al foc i quan bull s’hi introdueix la llagosta o el llamàntol viu i ja està punt per menjar.

Hi ha un debat obert sobre si aquests animals pateixen o no quan moren d’aquesta manera, i diversos estudis científics ofereixen resultats contradictoris.

Sigui com sigui a Suïssa abans de bullir una llagosta viva s’haurà d’atordir. I van més enllà. La normativa diu textualment que “els crustacis vius, inclosa la llagosta, ja no podran ser transportats sobre gel o aigua gelada. Les espècies aquàtiques han de mantenir-se en el seu entorn natural. Des d’ara els crustacis han de ser atordits abans de matar-los”, assenyala la normativa aprovada pel Govern suís aquest dimecres i que entrarà en vigor al març.

La legislació també pretén acabar amb les granges il·legals de cadells, prohibir els dispositius automàtics que castiguen els gossos per bordar, demana que s’explicitin les condicions per sacrificar animals malalts o ferits i farà responsables als organitzadors del benestar animal en esdeveniments públics.

La reforma de la normativa suïssa arriba després que a Itàlia un tribunal dictaminés al juny que les llagostes no han de mantenir-se vives en gel en els restaurants perquè suposa un patiment injustificable abans que les matin per a l’alta cuina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa