MonPlaneta
Una startup inventora d’un plàstic biodegradable guanya el Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ
  • CA
La guanyadora del Fòrum d’Inversió amb el conseller delegat d’ACCiÓ, Joan Romero | ACCIÓ

La startup catalana Venvirotech Biotechnology ha guanyat el Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ 2019 pel seu potencial d’innovació i creixement internacional. L’empresa ha estat reconeguda així d’entre 21 startups finalistes per un públic de 600 persones i un panell d’inversors locals i internacionals en el marc de la 24a edició del Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ, que ha tingut lloc aquest dimecres al matí a l’Auditori AXA de Barcelona consolidat com l’acte de referència en l’àmbit de la inversió per a startups a Catalunya.

Durant el seu pitch davant el públic de l’auditori, la fundadora i CEO de Venvirotech Biotechnology, Patricia Aymà, ha explicat el projecte de la startup catalana, que ha creat un nou tipus de plàstic biodegradable a partir de residus orgànics. L’empresa, que actualment compta amb 7 treballadors i ja ha aixecat 2,8 milions d’euros, ha desenvolupat una tecnologia portàtil que utilitza un tipus de bacteris -que s’alimenten dels residus orgànics- per produir el nou material, que posteriorment es pot utilitzar substituint el plàstic tradicional en àmbits com el packaging, la impressió 3D o la biomedicina.

En el marc de la inauguració de la jornada, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha assegurat que “Catalunya torna a liderar una cita anual dels millors projectes emprenedors davant inversors locals i internacionals”. Així, la consellera ha destacat que “les startups finalistes que han participat en les passades nou edicions del Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ han aconseguit 263,5 milions d’euros de finançament provinents d’inversors privats i fons de capital risc”. Durant la seva intervenció, Chacón ha subratllat que “Catalunya és terra de futur i de progrés, de startups que neixen i generen llocs de treball. El nostre sistema emprenedor cada vegada està més internacionalitzat i això es tradueix en un augment de la inversió: les startups amb seu a Catalunya han aixecat 872 milions d’euros el 2018, una xifra rècord que és un 53% més alta que l’any anterior”. De fet, Barcelona és la cinquena ciutat d’Europa en inversions de capital risc, ha explicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa