MonPlaneta
Una startup inventora d’un plàstic biodegradable guanya el Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ
La guanyadora del Fòrum d'Inversió amb el conseller delegat d'ACCiÓ, Joan Romero
La guanyadora del Fòrum d’Inversió amb el conseller delegat d’ACCiÓ, Joan Romero | ACCIÓ

!--akiadsense-->

La startup catalana Venvirotech Biotechnology ha guanyat el Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ 2019 pel seu potencial d’innovació i creixement internacional. L’empresa ha estat reconeguda així d’entre 21 startups finalistes per un públic de 600 persones i un panell d’inversors locals i internacionals en el marc de la 24a edició del Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ, que ha tingut lloc aquest dimecres al matí a l’Auditori AXA de Barcelona consolidat com l’acte de referència en l’àmbit de la inversió per a startups a Catalunya.

Durant el seu pitch davant el públic de l’auditori, la fundadora i CEO de Venvirotech Biotechnology, Patricia Aymà, ha explicat el projecte de la startup catalana, que ha creat un nou tipus de plàstic biodegradable a partir de residus orgànics. L’empresa, que actualment compta amb 7 treballadors i ja ha aixecat 2,8 milions d’euros, ha desenvolupat una tecnologia portàtil que utilitza un tipus de bacteris -que s’alimenten dels residus orgànics- per produir el nou material, que posteriorment es pot utilitzar substituint el plàstic tradicional en àmbits com el packaging, la impressió 3D o la biomedicina.

En el marc de la inauguració de la jornada, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha assegurat que “Catalunya torna a liderar una cita anual dels millors projectes emprenedors davant inversors locals i internacionals”. Així, la consellera ha destacat que “les startups finalistes que han participat en les passades nou edicions del Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ han aconseguit 263,5 milions d’euros de finançament provinents d’inversors privats i fons de capital risc”. Durant la seva intervenció, Chacón ha subratllat que “Catalunya és terra de futur i de progrés, de startups que neixen i generen llocs de treball. El nostre sistema emprenedor cada vegada està més internacionalitzat i això es tradueix en un augment de la inversió: les startups amb seu a Catalunya han aixecat 872 milions d’euros el 2018, una xifra rècord que és un 53% més alta que l’any anterior”. De fet, Barcelona és la cinquena ciutat d’Europa en inversions de capital risc, ha explicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa