MonPlaneta
SpaceX enviarà la seva nau Crew Dragon a l’Estació Espacial Internacional aquest dissabte
  • CA
Simulació de la sortida de la Terra d’una càpsula Crew Dragon | SpaceX

L’empresa de transport aeroespacial SpaceX, propietat del multimilionari Elon Musk, durà a terme el primer vol de prova de la seva càpsula Crew Dragon aquest dissabte, en una missió que podria convertir-se en un pas de gegant per a la indústria aeroespacial comercial. L’enlairament està programat per a les 2:48 hores del matí d’aquest dissabte -les 8:48 del matí a Catalunya- a Cap Canaveral (Florida, Estats Units). Impulsada per un coet Falcon 9, s’espera que la càpsula Crew Dragon arribi a l’Estació Espacial Internacional als voltants de les 11:55 del matí d’aquest dissabte, hora catalana.

Simulació de la càpsula Crew Dragon aproximant-se a l’Estació Espacial Internacional | SpaceX

El vol de prova ha estat batejat Demo-1 i serà el primer que intenta portar una nau construida per una empresa privada i dissenyada per al transport d’astronautes fins a una estació espacial. Per tant, el seu èxit suposaria un avenç molt gran pels plans d’Elon Musk de dur passatgers a l’espai fent servir aquesta càpsula en particular. Un dels responsables de l’exploració humana de la NASA, William Gerstenmaier, va afirmar, en una compareixença de premsa recent, que “no tot anirà exactament bé” però que això és “exactament el que volem fer”, per tal de corregir possibles problemes abans de començar les proves amb naus tripulades.

Simulació de la maniobra d’acoblament de la càpsula Crew Dragon a l’Estació Espacial Internacional | SpaceX

Després d’arribar a l’Estació Espacial Internacional i acoblar-s’hi, el pla és que la càpsula l’orbiti durant una setmana i que, el 8 de març, es produeixi el desacoblament i la Crew Dragon torni a entrar a l’atmosfera terrestre. La nau, que està basada en un disseny anterior de SpaceX que ha estat fent viatges de transport de mercaderies des de 2012, ha estat preparada per contenir set passatgers. Per a aquest vol de prova, però, només durà un ninot amb un vestit espacial de la companyia. La càpsula també duu un mòdul d’emergència que, durant el mes d’abril, es provarà en un proper llançament de prova. Si tant el vol d’aquest cap de setmana com el de l’abril tenen èxit i la càpsula compleix les exigències de la NASA, SpaceX podria tenir el permís per enviar dos astronautes de la NASA a l’Estació Espacial Internacional, un fet que, si tot va bé, tindria lloc el 2020.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa