La sonda Parker de la NASA bat el rècord de proximitat al Sol d’un objecte fet per humans

El rècord anterior, de 1976, era 42,73 milions de quilòmetres. La sonda també batrà el rècord de velocitat, arribant als 690.000 km/h

Simulació de la Parker Solar Probe orbitant el Sol

Simulació de la Parker Solar Probe orbitant el Sol | NASA

La missió de la NASA per enviar una sonda al Sol va aconseguir, aquest dilluns, ser l’objecte de fabricació humana que ha estat més a prop de l’astre central del nostre sistema planetari. Segons informa la BBC, la Parker Solar Probe ja és a menys de 42,73 milions de quilòmetres de l’estrella, batent el rècord que va ser establert pel satèl·lit germano-americà Helios 2 el mes d’abril de 1976. La sonda, a més, també superarà el rècord absolut de velocitat: si l’Helios 2 el va deixar en 70km/s, la Parker arribarà al voltant dels 190km/s, uns 690.000km/h.

La sonda, que va ser llançada el passat mes d’agost, té l’objectiu d’entrar a la corona del Sol, la seva atmosfera externa, i aconseguir treure l’entrellat d’alguns dels misteris que l’envolten. Durant els propers anys anirà describint una òrbita el·líptica al voltant de l’astre i, en el moment de màxima proximitat, serà a només 6,12 milions de quilòmetres de la seva superfície. El lloc on serà, però, és més calent que la mateixa superfície solar, i haurà de resistir temperatures de més de mig milió de graus centígrads, recollint mostres que permetran conèixer millor el Sol i els efectes que la seva activitat té al nostre planeta.

Nou comentari