MonPlaneta
La sonda Curiosity detecta els nivells més alts de metà que s’han trobat mai a Mart

El vehicle d’exploració Curiosity, de la NASA, ha detectat els concentracions més grans de metà que s’han trobat mai a la superfície de Mart. Els científics estan molt sorpresos per aquest nou rècord perquè, tot i que hi ha processos geològics que poden resultar en la formació de metà, la majoria del que hi ha al nostre planeta ha estat originat per l’activitat dels éssers vius i, per tant, se’l considera un indici de la presència de vida. Les possibilitats que hi hagi organismes desenvolupant-se sota la superfície del planeta roig, doncs, encara no ha estat descartada del tot, i les dades enviades pel Curiosity han fet augmentar molt l’interès per aquest tipus de recerca.

D’ençà que va arribar a Mart i va començar a explorar-lo, el Curiosity ha detectat augments puntuals en les concentracions de metà en diverses ocasions i, per la informació que ha enviat a la Terra, sembla clar que hi ha una mena de patró que es va repetint. Els instruments de què disposa, però, no poden determinar l’origen d’aquest metà, fent que continuï sent un misteri i obrint la porta a l’especulació.

Poder saber si el metà s’ha originat per processos biològics o geològics podria ser, és clar, un descobriment com pocs altres a la història de la Humanitat, la confirmació que no estem sols a l’Univers, però amb els mitjans actuals ni tan sols podem saber quant de temps fa que es va formar el gas. Les fluctuacions del gas, però, que també han estat confirmades pel satèl·lit Mars Express de l’Agència Espacial Europea.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa