MonPlaneta
Els senglars de Collserola s’emparellen amb porcs vietnamites

El Parc Natural de Collserola ha detectat aquesta primavera exemplars de porcs híbrids i actualment hi ha tres famílies d’animals encreuats amb diversos garrins que es detecten perquè són d’un color més fosc que els senglars.

Segons informa betevé, aquest fenomen està provocant un augment de població de porcs no desitjat, ja que tal com explica el biòleg del Parc de Collserola Sean Cahill els porcs vietnamites, en tractar-se d’una raça domèstica, tenen més capacitat reproductora: “Els vietnamites que es creuen amb els senglars podrien tenir camades fins i tot majors del que seria habitual. Si el normal són tres o quatre cries doncs ens podríem trobar amb femelles que en tinguin sis o set”, diu Cahill.

El Consorci del Parc afirma, a més, que amb l’encreuament d’aquestes dues espècies es posa en perill la puresa del porc senglar, originari de la serra de Collserola. Per això, i per aturar-ne la proliferació, alguns porcs vietnamites i cries encreuades ja han estat capturats i els han practicat l’eutanàsia.

Els porcs vietnamites, de domèstics a salvatges

Fa uns deu anys que es va popularitzar el porc vietnamita com a animal de companyia. En els últims dos anys s’han començat a veure pel Parc de Collserola perquè s’han escapat o perquè els propietaris els han abandonat. El consorci explica que no es pot fer res per evitar aquesta situació, perquè la tinença i la comercialització d’aquests animals és legal.

Tot i això, “cada vegada hi ha més pressió per part d’experts i científics per les problemàtiques que està generant que no estigui inclosa com una espècie invasora, amb la qual cosa hi hauria més regulació sobre la possibilitat de tenir aquests animals o no”, explica Cahill.

El consorci recorda que no s’han d’abandonar els porcs vietnamites, tant si estan esterilitzats com si no ho estan. I, en cas de detectar algun vietnamita o híbrid, tant si es veuen en zona forestal o urbana, cal avisar els Agents Rurals de la Generalitat o la policia local.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa