MonPlaneta
Segona línia d’ajuts per adquirir bateries de suport a instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum
Cases equipades amb plaques solars
Cases equipades amb plaques solars | Pixabay

!--akiadsense-->

El departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), ha obert aquest dilluns la segona línia d’ajuts per a la instal·lació de bateries que permetin convertir els sostres i terrats dels habitatges en la seva principal font d’energia. La línia, dotada amb 360.000 euros, es dirigeix a les famílies i a les comunitats de propietaris perquè puguin instal·lar bateries que emmagatzemin l’energia elèctrica generada per les plaques solars fotovoltaiques que hi estiguin associades.

La mesura forma part de les polítiques de la Generalitat per afavorir la transició energètica cap a un nou model més net, sostenible i democràtic, en el qual l’autoconsum fotovoltaic té un paper destacat. Amb l’objectiu d’incentivar aquesta modalitat i de garantir el dret dels ciutadans a produir, emmagatzemar i compartir la seva energia, l’ICAEN atorgarà ajuts de fins al 60% del cost de la bateria i equips associats, amb un màxim de 5.000 euros per instal·lació. Les sol·licituds es podran presentar a partir d’aquest dimarts i es podran tramitar telemàticament. L’anterior edició d’aquesta línia va contribuir a la instal·lació de 74 bateries de suport a equips d’autoconsum fotovoltaic, amb una capacitat d’emmagatzematge conjunta de 540 kWh. Les sol·licituds rebudes van ascendir a gairebé a 200 sol·licituds, amb una capacitat d’emmagatzematge de 1.290 kWh.

La Generalitat ha fet una aposta decidida per l’autoconsum fotovoltaic com un dels eixos de la transició energètica del país. De fet, aquesta línia d’ajuts és fruit del treball de la Taula d’impuls a l’autoconsum fotovoltaic de Catalunya, impulsada per l’ICAEN i que agrupa tant administracions municipals com professionals i usuaris, i que té per objectiu eliminar les diferents barreres –normatives, administratives, econòmiques i de coneixement- que dificulten la generalització d’aquesta pràctica. A més, la Generalitat té en marxa l’estratègia SOLARCAT, per maximitzar l’aprofitament de l’energia solar al nostre país, i també preveu la instal·lació de 20 MW en instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic en els seus edificis i equipaments.

La instal·lació de bateries maximitza l’aprofitament de l’electricitat que es pot generar als habitatges a partir de l’energia solar fotovoltaica, ja que permet emmagatzemar-la i utilitzar-la en qualsevol altre moment, encara que no hi hagi Sol. Emmagatzemar l’electricitat d’origen renovable és un pas previ i necessari per a la creació de comunitats solars que intercanviïn l’energia entre diferents ciutadans o indústries. Els ciutadans poden trobar tota la informació necessària sobre les instal·lacions d’autoconsum al web de l’ICAEN, al canal Youtube de l’ICAEN i al compte de twitter @energiacat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: U+U a desembre 18, 2018 | 09:49
    U+U desembre 18, 2018 | 09:49
    Aquesta noticia hauria de sortir a tot arreu. Esta vist que realment no hi ha interés en que es conegui.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa