MonPlaneta
Segon any seguit amb només dues superacions de diòxid de nitrogen a la conurbació de Barcelona
Distribució de les emissions de diòxid de nitrogen pel continent europeu | Agència Espacial Europea

Les últimes dades que ha validat la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic sobre els nivells de diòxid de nitrogen (NO2), corresponents a l’any 2019, indiquen que es manté la tendència a la millora de la qualitat de l’aire a la conurbació de Barcelona. De fet, com al 2018, s’han tornat a produir dues úniques superacions del valor límit d’aquest contaminant (40 micrograms per metre cúbic) a dues estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica, de trànsit intens, situades a la ciutat de Barcelona (Eixample i Gràcia-Sant Gervasi).

Respecte a l’any anterior, s’observa que els nivells d’NO2 es mantenen similars en general, tret de les estacions de la ciutat de Barcelona i alguns municipis de la perifèria, on s’aprecia un lleuger descens. El 93% de les estacions que hi ha a les zones de protecció especial de l’ambient atmosfèric (28 de les 30 estacions de l’Àmbit-40) compleixen el valor límit. A la primera corona de la ciutat de Barcelona, la Zona de Qualitat de l’Aire 1 (ZQA1), un 88% de les estacions compleixen amb la normativa (16 de les 18 estacions) i, a la segona, la ZQA2 (que comprèn municipis del Vallès Oriental i Occidental i del Baix Llobregat), el compliment és del 100% (12 de les 12 estacions).

Pel que fa als valors límit horaris d’NO2 (les mitjanes horàries no poden superar més de 18 vegades els 200 µg/m3), durant el 2019 s’ha complert l’objectiu a tot el territori, com en l’any anterior. Així doncs, no s’han donat les condicions per declarar un episodi d’alta contaminació per diòxid de nitrogen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa