MonPlaneta
Seat calcula que el 2030 caldran 360.000 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a tot l’Estat
  • CA

El director internacional d’Afers Regulatoris de Seat, Carlos Romaní, va afirmar aquest dilluns al vespre que segons els seus càlculs es necessitaran uns 360.000 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a tot l’Estat de cara al 2030 i va avisar les pimes de la importància dels fons europeus Next Generation.

“Són una oportunitat única. És ara o mai”, va explicar Romaní en una de les trobades del cicle sobre indústria 4.0 de la Fundació per la Indústria. “Mai abans hem tingut a l’abast un volum equiparable de finançament públic. El 2021 marcarà la diferència per assolir el rellançament de la nostra activitat empresarial i industrial a Catalunya. És el moment de treure del calaix els projectes que sabem que necessitem”, ha recalcat el directiu de Seat, amb la mirada posada al canvi profund en la indústria que suposarà la implantació del vehicle elèctric i de la fi dels motors de combustió interna.

La directora general d’Indústria, Matilde Villarroya, ha volgut deixar clar que la indústria de la mobilitat elèctrica generarà oportunitats i crearà més llocs de treball que no pas destruirà a Catalunya. Villarroya ha xifrat en 3.700 els nous llocs de treball en automoció de la indústria 4.0, però també ha avisat que l’electrificació de vehicles amenaça 235 empreses catalanes del sector de l’automoció si no “es posen les piles”. Segons la directora general d’Indústria, són 24 companyies amb prop de 6.000 treballadors les que tenen “molt alt risc” de desaparició de la cadena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa