MonPlaneta
Santagloria i Phenix s’uneixen per combatre el malbaratament d’aliments
La col·laboració entre Phenix i Santagloria ajudarà a reduir el malbaratament
La col·laboració entre Phenix i Santagloria ajudarà a reduir el malbaratament | Phenix

Santagloria Coffee & Bakery, la cadena de cafeteries-fleques del grup de restauració Foodbox, ha signat un acord de col·laboració amb Phenix dins del propòsit de la lluita contra el malbaratament d’aliments. La directora comercial de Phenix a Espanya, Marilú Tomaselli, explica que el fet que Santagloria formi part de la plataforma “és un orgull”, i explica els beneficis per a les dues companyies: “Amb Santagloria el nostre abast serà estatal. Obrirem noves ciutats plegats i amb això podrem maximitzar el nostre impacte: salvarem més cistelles anti-malbaratament i reduirem les emissions de CO2 al medi ambient”. Augusto Méndez de Lugo, CEO de Foodbox, explica que: “des del 2018 estem treballant amb els nostres franquiciats per combatre el malbaratament alimentari, un problema social i mediambiental greu. Els resultats que s’han aconseguit fins ara són molt positius i volem consolidar-los aquests mesos que han de venir amb la col·laboració amb Phenix. El client de Santagloria Coffee & Bakery està cada cop més conscienciat, el que ens anima a reforçar la nostra aposta per la lluita contra el malbaratament”.

Mitjançant aquest conveni, es preveu evitar que 15.000 cistelles de menjar es llancin a les escombraries el que resta d’any, una xifra que es suma a les 21.200 cistelles salvades per Santagloria els últims dos anys. Cal dir que des de l’inici de 2020, Phenix ha aconseguit salvar més de 30.000 cistelles del malbaratament en les ciutats de Madrid, Barcelona, València i Sevilla, i cada dia està salvant més de 100.000 cistelles a tota Europa, gràcies als convenis de col·laboració amb empreses, com el que s’ha signat amb Santagloria. La col·laboració comença a Barcelona i a Madrid i pròximament continuarà a Mallorca i a altres ciutats del territori espanyol. D’aquesta manera, Santagloria li donarà una segona oportunitat a l’excedent diari que té als seus establiments, evitant que els aliments en bon estat acabin a les escombraries al final del dia. Així mateix, l’acord entre Phenix i Santagloria demostra el compromís de les dues empreses amb els ODS posant en moviment pràctiques més responsables i sostenibles que permetin optimitzar la gestió dels aliments.

El malbaratament d’aliments s’ha convertit en un problema greu a la societat actual, ja que cada segon es llancen a les escombraries 40 tones de menjar. Un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per la ONU de cara el 2030 és la reducció d’aquesta xifra a la meitat. Phenix compta amb una aplicació per a mòbils, mitjançant la qual els restaurants, fruiteries, supermercats, fleques i floristeries, entre d’altres establiments, poden vendre el menjar sobrant al final del dia i els usuaris poden salvar cistelles amb aquest menjar a preus reduïts per tal que no caigui en el malbaratament. D’altra banda, també disposa d’un sistema innovador per tal de gestionar la donació de l’excedent de productes per part de les grans superfícies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa