Un nou sistema permet convertir deixalles en energia amb emissions mínimes

Implementar la conversió de residus sòlids urbans en energia amb mètodes sostenibles pot ajudar a complir l'Acord de París i crear activitat econòmica.

Deixalles amuntegades al costat dels contenidors

Deixalles amuntegades al costat dels contenidors | Fèlix Elbaile

Emprar els residus urbans per a la producció d’energia, especialment fent servir tecnologies com la gasificació, es considera una alternativa molt més sostenible que simplement llençar-les. Ara, un equip d’investigadors han proposat un sistema que és capaç de convertir les deixalles en energia d’una manera més controlada i en dues passes: convertir-les en gas en condicions de reducció -és a dir, amb poc oxigen- i cremar-lo en un ambient preparat per optimitzar la seva eficiència energètica i reduir les seves emissions contaminants. Segons les darreres dades de l’agència europea EUROSTAT, a 13 dels 28 països de la Unió Europea encara es llença més del 50% dels residus sòlids urbans. En el cas de l’estat espanyol, el volum de deixalles per persona i any arriba als 251kg.

Comentaris

    torracollons 5 de Maig de 2018 20:17
    jo que em pensava que del PP no se'n podia aprofitar res...
    igcaba 6 de Maig de 2018 6:02
    És molt difícil que s'obrin pas noves tecnologies en el tractament de residus a l'Estat espanyol, en el cas que fossin competitives, que no ho sabem. Les inversions inversamblants i ineficients que s'han realitzat arreu sota l'ègida del dogmatisme dels comunistes fa que primer calgui amortizar-les abans de l'implementació de qualsevul·la nova tecnologia. És el peatge dels dogmàtics.

Nou comentari