Restauren la llera del Llobregat al seu pas per Monistrol de Montserrat

Les mesures dutes a terme han consistit en la retirada d’arbres caiguts i malmesos, així com taps de vegetació, provocats per la llevantada del passat mes d’octubre

Detall d'un dels trams on s'ha actuat per reduir el risc d'inundacions

Detall d’un dels trams on s’ha actuat per reduir el risc d’inundacions | Agència Catalana de l’Aigua

L’Agència Catalana de l’Aigua ha finalitzat totes les actuacions previstes de restauració de les lleres de Monistrol de Montserrat, a la comarca del Bages, afectades per l’episodi de llevantada del mes d’octubre de l’any passat. En total s’han dut a terme sis actuacions en diversos trams del riu Llobregat, a càrrec de Forestal Catalana i amb el suport i assessorament de l’Ajuntament de Monistrol de Montserrat, amb un cost global proper als 21.000€. Les mesures desenvolupades s’han fet, de manera concreta, en els següents indrets del municipi: a la resclosa de Puig i Font, a sota del pont del casc urbà, a l’altura de l’Hostal Monistrol, a la zona propera a la colònia Gomis i davant de les cases noves.

Totes les actuacions han anat encaminades a garantir la lliure circulació de l’aigua i minimitzar el risc de possibles avingudes, i s’han concretat en la retirada d’arbres caiguts i tombats, així com en la retirada també de la vegetació que obstruïa el pas de l’aigua.

Nou comentari