MonPlaneta
Resolen el misteri d’un ou fòssil gegant trobat a l’Antàrtida fa deu anys
  • CA

Després d’una dècada de misteri, un equip de científics de la Universitat de Texas a Austin (Estats Units) ha aconseguit resoldre l’enigma que envoltava un ou fòssil gegant que va ser descobert a l’Antàrtida l’any 2011 i que havia estat batejat com ‘La Cosa’ en honor a la pel·lícula de ciència-ficció homònima.

El fòssil, d’uns 28 centímetres de llargada i 18 d’amplada, va ser descobert per un equip d’investigadors xilens però no va ser fins el 2018 quan es va començar a especular que, tot i que semblava una pilota desinflada, l’objecte fos l’ou d’un rèptil marí gegant que va viure fa uns 68 milions d’anys, hipòtesi que finalment ha resultat ser la més probable.

Tot i que per la mida de l’ou semblava que havia de ser d’un animal enorme, com un dinosaure de mida gran. De fet, els càlculs indiquen que l’animal que el va pondre devia medir uns set metres de llargada, però el fet que la closca fos tova feia descartar la possibilitat que fos un dinosaure. Semblava, de fet, més semblant als ous dels llangardaixos o les serps, excepte en la mida, és clar.

La descoberta d’altres fòssils al mateix jaciment va ajudar a plantejar la hipòtesi que fos un ou de mosasaure, un rèptil marí gegant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa