Rescaten un noi a Montserrat després que el mossegués un escurçó

El Grup d'Actuacions Especials dels Bombers va haver d'intervenir perquè rebés atenció mèdica el més ràpidament possible.

La mà del noi que va ser mossegat per un escurçó

La mà del noi que va ser mossegat per un escurçó | GRAE Bombers de la Generalitat

Un noi va ser rescatat al massís de Montserrat aquest dijous després que fos mossegat per un escurçó. El Grup d’Actuacions especials dels Bombers de la Generalitat de Catalunya va intervenir perquè pugués rebre atenció mèdica el més ràpidament possible. Els Bombers han volgut recordar que, en casos com aquest, és recomanable matenir l’extremitat afectada en posició elevada i embenar-la lleugerament. Així mateix, han afirmat que no és necessari aplicar-hi un torniquet ni tampoc xuclar la ferida per extreure’n el verí, i que el millor que es pot fer és avisar ràpidament els serveis d’emergències per arribar a un hospital el més aviat possible, on es podrà rebre una atenció adequada i es valorarà l’aplicació d’antiverí.

Pel que fa als escurçons, el Grup d’Actuacions Especials ha recomanat que, en cas de veure’ls, no se’ls agafi ni tampoc se’ls mati, ja que són una espècie vulnerable.

Comentaris

  escurçonet 15 de Juny de 2018 7:52
  Som privilegiats de tenir 2 especies d'escurçons al país (3 comptant a la resta del estat, la asturiana que es la Seoani). Aqui tenim la vipera Aspid i la vipera Latasti. Els hem de protegir malgrat aquests infortunis. Si veieu un escurço: foto i seguir el camí. Res més. No tindrem pais si no tenim fauna.
  Jt 15 de Juny de 2018 9:13
  Jo el mato!
  Enric 15 de Juny de 2018 15:02
  I jo creia que els escurçons estaban al PP I CIUDADANOS

Nou comentari