MonPlaneta
La “Reina de l’Ivori”, condemnada a 15 anys de presó a Tanzània per contraban

Un tribunal de Dar es Salaam, a Tanzània, ha condemnat l’empresària xinesa Yang Fenglan a quinze anys de presó com a responsable del contraban de centenars d’ullals d’elefant. Per la seva posició al capdavant d’una de les xarxes de tràfic d’ivori més grans del continent africà, Yang és coneguda com “la Reina de l’Ivori”, i es creu que gràcies a les seves operacions gairebé 2,2 milions d’euros en ullals d’elefant han abandonat el país africà. Alhora que ella, dos homes de Tanzània també han estat condemnats a la mateixa pena. Fenglan, a més, haurà de pagar una multa de 3,1 milions d’euros que, si no pot afrontar, li suposaran dos anys més d’empresonament.

La caça furtiva d’elefants africans pels seus ullals és una de les principals responsables de la davallada de les seves poblacions, que es calcula que, a dia d’avui, són un 20% més petites que fa 10 anys. Segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura, durant la darrera dècada la població total d’aquests animals ha passat de 525.000 a 415.000. L’ivori té una gran demanda a Àsia, on es fa servir per a joies i ornaments. En el cas de Yang, se l’ha relacionat amb el contraban d’unes 800 peces d’ivori entre els anys 2000 i 2014, i se la va començar a investigar el 2015, quan va ser arrestada després d’una persecució a alta velocitat.

Yang, que tenia un restaurant xinès i una empresa d’inversions a Dar es Salaam, ha viscut i treballat a Tanzània des del 1970 i, fins i tot, havia estat vicepresidenta del Consell de Negocis Xina-Àfrica de Tanzània.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa