MonPlaneta
Reduir el consum d’alcohol ajuda a deixar de fumar

Deixar de fumar és un dels propòsits d’Any Nou més habituals i, també, un dels que menys es compleixen. Reduir el consum d’alcohol, però, podria ser una molt bona ajuda, segons afirma un estudi que el relaciona amb la velocitat amb què el cos metabolitza la nicotina i, en conseqüència, amb el temps que triga a demanar un altre cigarret. Investigacions anteriors ja havien assenyalat que les persones amb una ratio de metabolització de la nicotina més alta tenien tendència a fumar més i també tenien més problemes per deixar de fumar.

Reduir aquesta velocitat de metabolització a través d’una reducció del consum de begudes alcohòliques, per tant, podria ajudar en un objectiu que sovint resulta extraordinàriament difícil, segons els resultats d’aquesta nova troballa, desenvolupada per la Universitat d’Oregon (Estats Units) i publicada a la revista ‘Nicotine & Tobacco Research’.

Tant l’ús de l’alcohol com del tabac està molt estès arreu del món, i tots dos hàbits estan molt relacionats: beure és un factor de risc per fumar, fumar és un factor de risc per beure… i el tabaquisme és especialment prevalent en els grans consumidors d’alcohol. És per això que es va decidir analitzar la ratio de metabolització de la nicotina en un grup de 22 fumadors diaris que estaven buscant ajuda pels seus problemes amb l’alcohol. Aquesta ratio té una gran utilitat clínica ja que, com més alta, més difícil és deixar de fumar d’un dia per l’altre i, a més, també fa que els productes de substitució de la nicotina tinguin èxit.

A mesura que les persones del grup reduïen el seu consum d’alcohol -d’una mitjana de 29 begudes a la setmana a 7- la seva metabolització de la nicotina també va caure. Sempre s’havia pensat que aquest indicador era estable però, ara, s’ha demostrat que no ho és tant. Aquesta dada és molt útil, però, ja que ara se sap que si algú vol deixar de fumar, se li pot recomanar que redueixi el seu consum d’alcohol per augmentar les seves possibilitats d’èxit.

El següent pas per aquesta investigació és continuar establint relacions entre el consum d’alcohol i de tabac, aconseguint estudiar grans bevedors que també fumen per participar en una operació per reduir el seu consum d’alcohol, veure els efectes que té en el consum de tabac i mirar de trobar una manera de tractar tots dos problemes alhora.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa