MonPlaneta
Recollits 18 kg de residus a una cala del Cap de Creus en un sol matí
La cala Tamariua durant la recollida de residus
La cala Tamariua durant la recollida de residus | Departament de Territori i Sostenibilitat

!--akiadsense-->

Una seixantena d’estudiants han participat en una jornada de neteja de l’entorn al Parc Natural de Cap de Creus, en el marc de les activitats de la campanya europea ‘Let’s Clean Up Europe!, que s’organitza amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania del llançament incontrolat de residus a la natura i promoure accions de sensibilització en aquest àmbit. Aquest cop els protagonistes van ser alumnes de primària i infantil de l’escola Les Clisques de la localitat de Port de la Selva, així com membres de l’equip docent. Durant tot el matí van recollir en total 18 kg de residus a la zona de la Cala Tamariua, dins del Parc Natural de Cap de Creus.

Entre les deixalles, van trobar burilles de cigarret, plàstics de tot tipus, bidons, sabates, mitjons, porexpan, trossos de caixes de fusta, pals metàl·lics, vidres i runa, entre altres. Un cop recollides, van classificar les deixalles segons els tipus, per llançar-les als contenidors corresponents. En concret, 2 sacs d’envasos de plàstic i metall (12 kg), 1 sac per a paper i cartró (menys d’un kg), 1 per a vidre (1,5 kg) i 1 per a la resta (4 kg). Pel que fa a les restes orgàniques, com ara canyes i troncs, no s’han retirat de la platja. Tècnics del parc les retiraran abans de la campanya d’estiu per evitar incendis.

La jornada va comptar amb la participació de l’associació la Sorellona i de personal del Club Nàutic del Port de la Selva, que, mitjançant un joc, va traslladar als alumnes la importància de la singularitat del paisatge del Parc Natural del Cap de Creus i la necessitat d’implicar-se en la seva preservació. L’activitat va comptar també amb la col·laboració de l’Ajuntament del Port de la Selva.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa