Pantera de les neus
Pantera de les neus | Pixabay

!--akiadsense-->

El Fons Mundial per a la Natura (WWF per les seves sigles en anglès) ha iniciat una recollida de signatures per salvar la pantera de les neus, un gran felí que viu a les muntanyes més altres d’Àsia Central i que és víctima del tràfic d’espècies, que l’està posant greument en perill. Després que el seu número caigués un 20% durant els darrers vint anys, es calcula que només en queden uns 4.000 exemplars en llibertat i està catalogada com en perill d’extinció.

El tràfic d’espècies és l’amenaça més gran a què s’enfronta, per bé que no és l’única. Els caçadors furtius, que els maten per poder vendre la seva pell i els seus ossos, que són molt cobejats a la medicina asiàtica, col·loquen trampes i ceps que, sovint, els amputen les potes, fent que morin dessagnats o per la impossibilitat d’alimentar-se. Segons càlculs fets públics per la mateixa WWF, des de l’any 2008 han mort entre 221 i 450 panteres de les neus, aproximadament quatre cada setmana.

A més d’això, les panteres de les neus s’han d’enfrontar a altres grans problemes com la reducció del seu hàbitat a causa de la construcció de noves infraestructures i, és clar, l’impacte del canvi climàtic, molt important en ecosistemes fràgils com els de les altes muntanyes on viuen aquests animals. Des de WWF, s’explica que fa anys que es treballa per a la conservació d’aquesta espècie, amb accions com ara col·locar-los collarets GPS per tal de seguir-los i protegir-los dels furtius. També es treballa amb els governs locals, mirant de fer més dura i eficient la persecució d’aquests caçadors que podrien acabar amb un animal únic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa