Reclusos i exreclusos treballen per limitar el risc de desbordaments en un tram del riu Gaià

En aquesta actuació hi han participat interns de les presons catalanes, que han millorat la capacitat de desguàs de la llera

Imatge dels treballs

Imatge dels treballs | Agència Catalana de l’Aigua

L’Agència Catalana de l’Aigua, mitjançant el Centre d’Iniciatives per a la Reinserció del Departament de Justícia, ha finalitzat els treballs de tala i esporga d’arbres i vegetació en el riu Gaià dins del terme municipal de Pontils, al Baix Camp. Concretament, hi han participat dos reclusos i dos exinterns dels centres penitenciaris de Catalunya contractats pel CIRE. Els treballs, consistents en l’eliminació d’obstacles i en millorar la capacitat de desguàs d’aquest tram de riu, han inclòs, principalment, la tala de 15 arbres, amb perimetres de tronc d’entre 40 i 80 centímetres i altures superiors als 10 metres, que estaven morts, en mal estat i/o susceptibles de caure a la llera.

Les obres han tingut un cost superior als 3.000 euros i s’han executat en el marc de les competències pròpies de l’Agència per a garantir la circulació de l’aigua en trams no urbans de rius i rieres.

Nou comentari