Un dels dofins del Zoo de Barcelona
Un dels dofins del Zoo de Barcelona | DEPANA

!--akiadsense-->

L’Ajuntament de Barcelona va anunciar el mes de desembre del 2016 el tancament definitiu del dofinari del Zoo de Barcelona abans de l’any 2019. Dels 6 dofins que hi havia aleshores al parc -dues femelles i quatre mascles- dos d’ells van ser traslladats a l’Oceanogràfic de València on, tot i continuar sent utilitzats per a espectacles, sembla que el seu estat de salut ha millorat força. Pel què fa als 4 dofins restants a Barcelona, fa mesos que l’Ajuntament els està buscant un destí. En un comunicat de premsa, la Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural (DEPANA) ha reconegut que la situació no és fàcil però també ha denunciat que la piscina en què es troben ara mateix els animals es troba “en condiciona absolutament lamentables” i que no compleixen els requisits de l’Associació Europea de Mamífers Aquàtics, situació que troben “inadmissible”.

L’organització afirma que la femella Anak -de 34 anys i amb poca vida per davant- i els dofins joves Blau, Tumay i Nuik estan “patint les conseqüències d’anys de negligència per part dels polítics” que han anat passant pels diferents governs municipals. Tot i que reconeixen i agraeixen “les cures i la dedicació” dels cuidadors del Zoo de Barcelona, que també han demanat reiteradament ajuda per als dofins, la situació i els problemes que pateixen fan que considerin que “no poden continuar vivint en aquestes condicions” i temen que, si no milloren les seves condicions de vida, puguin començar a tenir conductes agressives entre ells a causa de l’estrès que suporten. Segons afirma DEPANA, durant una reunió amb el Comissionat d’Ecologia se’ls va informar que el proper 25 de juliol s’anunciaria el trasllat dels dofins a un indret que, en vista de les circumstàncies, suposen que serà provisional.

Per a DEPANA, els animals han de marxar “immediatament” del Zoo de Barcelona, posant el setembre com a data límit perquè consideren que “no poden esperar més”. Fins i tot acceptarien el seu trasllat al dofinari d’un zoològic europeu amb la condició que les seves instal·lacions fossin “immillorables” en espera de trobar un santuari on puguin viure de manera definitiva, ja que és un assumpte complex i polèmic pels efectes que té en els ecosistemes on es creen. En el cas d’un trasllat, però, DEPANA ha anunciat que recolzarà l’Ajuntament perquè consideren que “el més important és el benestar” dels cetacis. De moment, esperen al 25 de juliol perquè el consistori prengui una decisió i la faci pública.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: miquel a juliol 25, 2018 | 08:40
    miquel juliol 25, 2018 | 08:40
    És, si més no curiós, que la gent es sensibilitzi més per uns dofins captius, que per uns polítics a la presó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa