MonPlaneta
Quins són els mòbils que emeten més i menys radiació?

La radiació electromagnètica dels mòbils, que emeten en forma de microones, és una preocupació per a molts dels seus usuaris, tot i que els seus efectes per a la salut de les persones encara són objecte de debat i s’han publicat estudis amb conclusions contradictòries. El portal d’estadístiques Statista ha dedicat un dels seus butlletins d’infografies a una gran comparació dels smartphones disponibles al mercat, elaborant dues llistes amb els que emeten més radiació i els que menys d’entre els principals fabricants: Apple, Blackberry, Google, Huawei, LG, Motorola, OnePlus, Samsung, Sony, HTC, Xiaomi y ZTE.

Entre els aparells que emeten nivells de radiació més alts, els que produeixen les empreses xineses Xiaomi, OnePlus i Huawei són els més destacats, amb tres aparells d’aquests fabricants encapçalant la llista amb índexs d’absorció específica que superen els 1,60 watts per quilogram. Aquests resultats concorden amb els que, el desembre de l’any passat, van publicar des de l’Oficina Alemanya per a la Protecció Contra la Radiació i, com també va passar l’any 2017, Huawei és la companyia amb més aparells dins d’aquest rànquing, amb 6 dels 15 models que hi apareixen.

Taula amb els telèfons mòbils que emeten més radiació (en castellà) | Statista

A l’altra banda d’aquesta extensa llista, els models de smartphone que emeten menys radiació electromagnètica són el Samsung Galaxy Note 8 i l’Axon Elite de la marca xinesa ZTE, que tenen un índex d’absorció específica de 0,17 watts per quilogram. Els següents llocs de la llista estan ocupats per l’LG G7 i el Google Pixel XL, amb 0,25 i 0,26 watts per quilogram respectivament. Tal com es pot observar al gràfic, en aquesta taula hi destaca el fabricant sud-coreà Samsung, els models del qual ocupen 5 dels 15 primers llocs d’aquesta llista, seguit de ZTE amb 3 i Motorola i LG amb 2 cadascun.

Taula amb els telèfons mòbils que emeten menys radiació (en castellà) | Statista

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa