Una quarta part de la població mundial, confinada pel coronavirus

Amb la presa d'aquesta mesura de contenció per part del govern de l'Índia, gairebé 2.000 milions de persones estan tancades a casa, amb graus de llibertat diferents segons el país

Terrassa desinfecta parcs i persones en un nou dia de confinament

Terrassa desinfecta parcs i persones en un nou dia de confinament | Cristóbal

Després que l’Índia, un país d’uns 1.300 milions d’habitants, hagi decretat el confinament de la seva població, una quarta part del món, uns 1.950 milions de persones es troben tancades a casa seva per impedir la propagació del coronavirus. Aquesta mesura, que s’aplica amb condicions diferents segons els països, del tancament total de tots els serveis no essencials a altres postures més laxes, com la del govern espanyol, és l’única manera possible d’impedir que el virus continuï escampant-se i infectant i matant més persones. Les accions dels governs del món, en molts casos, també inclouen restriccions als ports i aeroports per impedir el moviment de persones que, tot i que no mostren símptomes, podrien encomanar el coronavirus.

El cas de l’estat espanyol, amb gairebé 3.500 morts, el situa en segona posició en número de víctimes mortals després d’haver superat la Xina, on es va iniciar la pandèmia, i superat només per Itàlia on, pel que indiquen les darreres xifres de les autoritats del país, es podria estar començant a contenir el contagi del SARS-CoV-2 gràcies a les mesures preses, que inclouen el tancament total del país. Així, i si les coses continuen en el mateix sentit, l’Estat podria col·locar-se primer en número de morts per COVID-19.

Nou comentari