Protegir un elefant pot salvar tot un ecosistema

Els elefants africans de bosc són claus en la dispersió i la germinació de llavors i el reciclatge de nutrients. La caça furtiva i la destrucció d'hàbitats han reduït el seu nombre a menys de la meitat des de principis de segle.

Femella d'elefant africà de bosc amb una cria

Femella d’elefant africà de bosc amb una cria | Thomas Breuer (CC)

Els elefants de bosc africans, tot i que fins fa menys de 10 anys es consideraven una subespècie, són una espècie en sí mateixa, molt més propers a l’elefant antic que poblava els boscos europeus fins fa 100.000 anys que no pas als altres elefants del continent africà. Segons un estudi de la Nova Universitat d’Illinois publicat a la revista ‘Ecology and Evolution’ a més, les seves poblacions, a Àfrica Central, presenten molt poques variacions genètiques entre elles. Actualment, la seva supervivència està amenaçada per la caça furtiva i la destrucció dels seus hàbitats, que han fet que el seu nombre es redueixi en més d’un 65% des de principis de segle. Aquest fet, prou greu en sí mateix, podria tenir unes implicacions encara més grans pel seu paper als ecosistemes on viuen, molt important i que fan que, salvant aquesta espècie, se’n puguin salvar moltes més.

Comentaris

  Xani 1 de Maig de 2018 12:17
  Com sempre els humans donant pel sac als animals i al medi ambient. I després hem de córrer a "protegir-los" si estem a temps... Solució: més lleis i més dures per qui caci ilegalment.
  Lleidatà 1 de Maig de 2018 14:14
  Doncs hi ha reis que els maten per plaer.
  A les ONG 1 de Maig de 2018 14:41
  Cal que les ajudes als països africans es centri principalment en el control de la natalitat de les persones, aplicació de la cultura democràtica i la persecució de la corrupció endèmica que tenen.

Nou comentari