MonPlaneta
Protecció Civil desactiva l’Alerta del Pla Inuncat pel descens del cabal dels rius
La Riera de Rubí, plena com a conseqüència de les pluges

!--akiadsense-->

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’Alerta del Pla d’emergències per inundacions INUNCAT pel descens del cabal dels rius i per la millora de les condicions meteorològiques. El Pla INUNCAT queda en situació de Prealerta per fer seguiment fins que els rius i rieres més afectats per les darreres pluges hagin normalitzat els seus cabals.

L’Agència Catalana de l’Aigua ACA ha actualitzat la informació del cabal dels rius i informa que els cabals encara són molt alts, tot i que van a la baixa. La tendència general és decreixent cap a la normalitat, però el Ter a Pont de Torroella i la Tordera a Fogars continuen en nivell alerta. Per tant es recomana mantenir tancats els guals i els accessos a les lleres i punts baixos fins a la normalització del cabal.Per aquest motiu, Protecció Civil demana extremar les precaucions a l’entorn de rius i rieres, no travessar cap punt que encara estigui inundat i respectar la senyalització de tancament.

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha atès en aquest episodi de pluges 592 trucades relatives a 468 incidents relacionats amb les pluges. La majoria d’avisos (el 79%) s’han concentrat a les comarques gironines. Per comarques s’han rebut 168 trucades des de l’Alt Empordà, 110 del Baix Empordà, 97 del gironès, 75 de la Selva i 16 del Pla de l’Estany.

Derivat de les trucades al 112, els Bombers de la Generalitat han atès, durant tot l’episodi de pluges des del dissabte al vespre fins aquest matí les 11h, 407 avisos. Moltes dels serveis d’aquestes darreres hores, es concentren a l’Alt Empordà, on els bombers estan revisant carrers, baixos, soterranis i garatges inundats per la zona de Vilatenim. Sortides per Regions d’Emergències: Girona (313), Lleida (1), Nord (75), Centre (5), Sud (12), Terres Ebre (1).

El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM ha informat que associats a la situació extraordinària per alerta INUNCAT hi ha hagut 44 incidents però cap remarcable. Les famílies desallotjades pel desbordament del riu Manol del carrer Mossèn Miquel Ayats a Vilatenim han pogut retornar a casa seva, tot i que per manca de subministraments, les famílies no poden quedar-se de moment als seus habitatges.

A més, la residència de Far d’Empordà continua sense oferir els seus serveis donat que encara queda aigua als baixos i les persones usuàries romandran a casa seva o a l’Hospital de Figueres fins que es pugui restablir el servei amb normalitat.

A Viladecavalls (Vallès Occidental) es mantenen encara desallotjades les famílies evacuades per la caiguda d’un talús a causa de les pluges de la setmana passada. Les incidències en el subministrament elèctric han quedat tancades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa