MonPlaneta
Protecció Civil demana extremar les precaucions per evitar incendis forestals
  • CA
Reunió del comitè tècnic del pla PROCICAT | Protecció Civil

Aquest dilluns al migdia s’ha reunit el comitè tècnic del Pla PROCICAT, que es troba en fase d’ALERTA per la tercera onada de calor d’aquest estiu i que ha d’afectar Catalunya fins aquest dijous. Durant la reunió s’ha acordat també posar en prealerta el pla INFOCAT pel risc d’incendi a molts punts del país. A la reunió s’ha posat en comú la situació d’onada de calor i que ha d’afectar sobretot les comarques de la Noguera, Segrià, Pla d’Urgell i Pallars Jussà. També s’ha valorat posar en prealerta el pla especial per incendis forestals a Catalunya INFOCAT, ja que les elevades temperatures, acompanyades de baixes humitats, han fet elevar el risc d’incendi avui i a partir de demà s’espera que sigui molt elevat sobretot al sud-oest del país.

Els Agents Rurals han informat que a partir de la propera matinada es tancaran els accessos al Massís del Montsant, i des de demà es reforçarà la vigilància de les activitats de sega a les comarques de l’Anoia, Bages, Conca de Barberà, Segarra i Solsonès amb ajuda de les ADF. Protecció Civil fa una crida a la col·laboració i compromís de tothom per evitar situacions de risc en l’entorn forestal i, especialment, evitar llençar qualsevol burilla des d’un vehicle, encara que sembli apagada. Amb una ventada pot revifar i ser l’inici d’un foc forestal. Davant aquest increment del perill d’incendi, a partir de demà dimarts el Departament d’Agricultura activarà el nivell 3 del Pla Alfa a 73 municipis de zones elevades de la Conca de Barberà, Segarra, Anoia, Bages i Solsonès, on encara s’està segant; i a les comarques de la Terra Alta, Ribera d’Ebre, Segrià, Garrigues i Priorat, que presenten un estat de sequera acumulada i poden veure’s més afectades per les difícils condicions meteorològiques.

Mapa del Pla Alfa a 23 de juliol de 2019 | Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Demà el cos d’Agents Rurals juntament amb els Mossos d’Esquadra i les ADF efectuaran la vigilància als espais on el Pla Alfa 3 es mantingui activat. Es farà un control pel molt alt risc d’incendi forestal i en aquestes zones han quedat suspeses totes les activitats que poden generar perill d’incendi. Està previst que el Pla Alfa 3 es mantingui activat com a mínim fins dijous en funció de l’evolució d’aquest nou episodi de calor i situació del sud.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa