MonPlaneta
La propera missió europea a les llunes de Júpiter tindrà l’eriçó Sonic de mascota oficial

La sonda Jupiter Icy Moons Explorer, o JUICE, és un projecte de sonda de l’Agència Espacial Europea i Airbus que, com el seu nom indica, tindrà la missió d’explorar les llunes glaçades del planeta més gran del Sistema Solar. El seu llançament està programat per al mes de juny de 2022 i, després d’un viatge molt llarg, s’espera que arribi a l’òrbita de Júpiter l’any 2029. Durant tot aquest trajecte, i al llarg dels cinc anys que passarà fent proves sobre tres dels satèl·lits -Ganimedes, Cal·listo i Europa-, la sonda JUICE durà com a un dels seus emblemes un dels personatges més icònics de la història dels videojocs: l’eriçó Sonic.

Un equip d’enginyers de la Universitat de Tohoku, al Japó, que s’encarrega del desenvolupament d’un dels instruments principals de la nau, va demanar a la companyia SEGA, creadora de Sonic, si podia fer servir la seva imatge per a una de les proves principals de la missió JUICE, la Investigació d’Ones de Ràdio i Plasma (RPWI, per les seves sigles en anglès). L’empresa nipona no va tenir cap inconvenient, com era d’esperar, i finalment el Sonic que viatjarà per l’espai com a emblema del RPWI serà el seu primer disseny, de principis dels anys noranta i que amb el temps s’ha convertit en tota una icona d’aquella època.

L’emblema de la missió RPWI de la sonda JUICE, amb l’eriçó Sonic | SEGA

L’objectiu final de la missió JUICE és aconseguir saber, a través dels instruments que duu a bord, si alguna de les llunes de Júpiter compleix les condicions per ser habitable o contenir algun tipus de forma de vida, ja que se sospita que sota la seva superfície hi ha grans quantitats d’aigua líquida. Un cop hagi complert la seva missió i s’esgoti el seu combustible, en algun moment de l’any 2034, la nau, i Sonic amb ella, es dirigiran a Ganimedes i s’estavellaran contra la superfície de la lluna.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa