MonPlaneta
Prop de 200 hm3 d’aigua garantiran la demanda del sistema Ter Llobregat durant el proper mig any
  • CA
Embassament de La Baells | Agència Catalana de l’Aigua

L’Agència Catalana de l’Aigua va celebrar aquest dimarts la comissió de desembassament del sistema Ter Llobregat, l’òrgan que fixa la reserva d’aigua per als propers sis mesos. Entre octubre i maig es preveu una reserva d’aigua propera als 200 hm3, que es repartirà en 120,5 hm3 provinents de la conca del riu Llobregat i 77,4 hm3 de la conca del Ter. La major part dels volums reservats -173,6 hm3- són per al subministrament urbà, mentre que es destinaran 24,3 hm3 per a satisfer les demandes de reg. Aquestes dotacions garanteixen, en tot moment, el compliment dels cabals ambientals fixats en el pla de gestió per al període 2016-2021.

Les reserves del sistema Ter Llobregat es troben per damunt del 60% de la seva capacitat (368 hm3). Tot i que les pluges de les darreres setmanes han incrementat una mica els volums emmagatzemats, encara són molt a prop d’una situació de prealerta per sequera. Això va fer que la comissió de desembassament fixés una producció de 26,67 hm3 d’aigua dessalinitzada -19,6 de la planta del Llobregat i 7,1 hm3 de la Tordera- durant els propers sis mesos per alentir el descens de reserves embassades, mantenint aquesta mesura ja potenciada a finals del mes de setembre.

Embassament de Darnius Boadella | Agència Catalana de l’Aigua

Aquest dimarts també es va celebrar la comissió de desembassament del riu Muga, que va fixar una reserva de 3,89 hm3 entre octubre i maig per garantir les demandes domèstiques i 1 hm3 per les de reg. Amb l’embassament de Darnius Boadella al 43% de la seva capacitat, es poden garantir les demandes urbanes durant un any. Pel que fa les necessitats de reg, caldrà analitzar les aportacions d’aigua que es registrin en els propers mesos. Aquestes dotacions, no obstant, també garanteixen el compliment dels cabals ambientals fixats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa