MonPlaneta
Un projecte de refugis climàtics a Barcelona, Premi 8 de Març-Maria Aurèlia Capmany
L'entrega del Premi 8 de Març
L’entrega del Premi 8 de Març | ACN

!--akiadsense-->

Un projecte ecofeminista per generar una xarxa de refugis climàtics i de cura a la ciutat de Barcelona s’ha alçat amb el Premi 8 de Març-Maria Aurèlia Capmany, valorat en 15.000 euros. La iniciativa, impulsada pel Col·lectiu Punt 6 i el Laboratori de Justícia Ambiental de l’ICTA (Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals), pretén crear una xarxa d’espais oberts repartits per la capital catalana on resguardar-se durant les hores de màxima calor a l’estiu, allunyar-se del fred a l’hivern o aixoplugar-se de les pluges intenses en temporals. La iniciativa té una lectura feminista perquè les professionals que identificaran i dissenyaran els espais seran dones dels diversos barris, i es posarà el focus en les dones racialitzades i migrades.

En paral·lel, una cooperativa de fusteres amb àmplia experiència s’encarregarà de dissenyar el mobiliari. El projecte planteja una prova pilot d’aquests refugis al barri de la Prosperitat, a Nou Barris, que es faria de manera participada i reconeixen les genealogies dels moviments socials i feministes i de es defensores de la terra en contexts llatinoamericans. Pel que fa al guardó del públic, valorat en 3.000 euros, ha reconegut la iniciativa ‘Teixim la xarxa de dones cosidores’, de la Cooperativa ETCS, que potencia i enforteix les relacions entre dones mitjançant grups de treball de l’àmbit tèxtil. I ho fa a través de reduir l’impacte ambiental en el tèxtil gràcies al reciclatge i promoure la justícia social.

L’acte de lliurament del Premi 8 de març i el concert de la cantant xilena Ana Tijoux –al Born Centre de Cultura i Memòria- han donat el tret de sortida a les activitats de commemoració que l’Ajuntament de Barcelona ha preparat amb motiu del Dia Internacional de les Dones, i que comptarà amb taules rodones, actuacions musicals, tallers i teatre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa