MonPlaneta
Un projecte de plaques fotovoltaiques en edificis guanya la First Lego League de Lleida
First Lego League Lleida
First Lego League Lleida | ACN

!--akiadsense-->

El campus de Cappont de la Universitat de Lleida ha acollit aquest dissabte la 9a edició de la FIRST LEGO League de la ciutat, que ha comptat amb la participació d’un total de 358 alumnes. El torneig de robòtica, que ha aplegat estudiants d’entre 4 i 16 anys entre les diferents competicions, té com a objectiu afavorir vocacions científiques-tecnològiques entre els joves, així com fomentar la consciència social i el treball en equip. Hi han competit 46 equips i la temàtica d’enguany ha girat al voltant del futur de les ciutats. El col·legi Sant Ermengol d’Andorra la Vella s’ha endut el primer premi amb un projecte per aplicar la tecnologia de les plagues fotovoltaiques per generar electricitat pels edificis.

L’objectiu principal del certamen és apropar la ciència i la tecnologia als joves perquè en el moment de decidir els seus estudis superiors “tinguin clar si els hi agrada la ciència i la tecnologia o bé una altra branca”, i així evitar “frustracions al començar el grau”, segons ha explicat el director de la competició a Lleida i professor de la UdL, Fernando Guirado. En aquest sentit, Guirado ha assegurat que hi ha una “mancança molt gran d’enginyers i d’enginyeres a la societat” i ha destacat la importància del certamen perquè “aconsegueix que els joves comencin a treballar molt aviat aquests aspectes”. “Que entenguin que l’enginyeria és un joc i no una cosa molt complexa”, ha indicat.

First Lego League Lleida
First Lego League Lleida | ACN

!--akiadsense-->

En total, hi han participat 358 alumnes de 32 escoles i instituts de les comarques de Ponent, la Franja, Barcelona i el Principat d’Andorra. La temàtica dels desafiaments ha girat al voltant del futur de les ciutats on els participants han hagut de desenvolupar un projecte sobre com ha de ser una ciutat en un futur proper “perquè sigui el més fàcil i habitable per la ciutadania”, ha explicat Guirado. A més del projecte, també han hagut de construir i programar un robot autònom utilitzant la tecnologia Lego per resoldre les missions del joc. Paral·lelament, durant el matí s’han organitzat diverses activitats complementàries adreçades als acompanyants: una ludoteca, un circuit de cotxes elèctrics, tallers sobre robòtica educativa, un taller de realitat virtual-realitat augmentada i una exposició d’Impressió 3D.

L’equip guanyador participarà a la final estatal que es celebrarà el proper 29 i 29 de març a Santa Cruz de Tenerife. Així mateix, dissabte vinent la First Lego League se traslladarà al campus Igualada-UdL. La tercera edició a la capital de l’Anoia aplegarà 23 equips, integrats per 180 joves de 16 col·legis i instituts de les comarques de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa