MonPlaneta
Prohibeixen disparar als llops vermells, una espècie en perill crític als Estats Units
Una lloba vermella amb el seu cadell
Una lloba vermella amb el seu cadell | Servei de Boscos dels Estats Units

!--akiadsense-->

El llop vermell, una espècie nord-americana que es troba en perill crític, podria salvar-se gràcies a la decisió presa per un jutge federal dels Estats Units aquest passat dilluns. Segons informa el diari ‘Washington Post’, el magistrat va criticar durament la gestió que el Departament d’Interior ha fet fins ara de la darrera població d’aquesta espècie que queda en estat salvatge, afirmant que ha ignorat repetidament la seva obligació de protegir els animals i que, fins i tot, va donar a alguns propietaris permís per disparar els que trobessin a les seves terres. En aquest sentit, el jutge Terrence W. Boyle va dir al Servei de Peixos i Vida Salvatge que “la vida salvatge no és propietat dels terratinents sinó que pertany al públic i és gestionat pels governs estatal i federal per l’interès públic”. En base a això, va decidir que la mesura cautelar que prohibia disparar contra els llops l’any 2016 ha de tenir caràcter permanent i, en endavant, el Servei ha de demostrar que un llop és una amenaça pels humans o els ramats abans de prendre una decisió sobre la seva vida.

Així, el jutge s’ha posat del cantó de la Coalició del Llop Vermell, els Defensors de la Vida Salvatge i l’Institut de Benestar Animal, organitzacions que havien denunciat l’agència governamental per anar en contra de la seva missió de protegir els pocs llops que queden a un refugi de vida salvatge de Carolina del Nord. Antigament, els llops vermells ocupaven tot el sud-est dels Estats Units, fins que un programa de caça del govern els va eliminar gairebé per complet. La seva situació va arribar a un punt on, per desesperació, es reproduïen amb coiots que, normalment, feien fugir o mataven. A finals dels anys setanta, uns quants llops van ser capturats per a la seva cria en captivitat, i una dècada més tard es va alliberar dues parelles a Carolina del Nord per repoblar el país. A principis dels 2000, ja hi havia gairebé 140 exemplars.

El 2012, però, els terratinents van començar a pressionar per acabar amb el programa de reintroducció i la població va tornar a caure, especialment entre 2013 i 2015, fins que només en van quedar 50. A més de l’aturada de l’alliberament de nous llops, es va deixar d’ajudar els cadells i es va permetre que es disparés als llops vermells, i un programa estatal de caça de coiots va resultar en la mort de diversos llops vermells que els caçadors afirmaven haver confós. La decisió judicial, però, alterarà els plans de l’agència governamental, que volia permetre als terratinents de Carolina del Nord matar qualsevol llop que entrés a les seves terres. Actualment, a la reserva només queden 35 llops vermells.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa