MonPlaneta
Un programa europeu forma especialistes contra la pobresa energètica al Maresme
Comptador elèctric | Cedida

El Maresme comptarà per primera vegada amb professionals formats com a agents energètics, un perfil de suport ciutadà especialitzat en la identificació i gestió de la pobresa energètica desenvolupat a través del projecte europeu ASSIST, del programa H2020 i que proposa la creació d’una xarxa d’assessoria domiciliària per a l’abordatge simultani dels aspectes tècnics i socials relacionats amb aquesta problemàtica. L’associació Ecoserveis és l’encarregada de coordinar aquest entrenament a través d’un curs de 40 hores. En acabar la fase formativa, els professionals posaran en pràctica els coneixements adquirits per donar suport a la ciutadania, ajudant-la a ampliar els seus coneixements i optimitzar els seus hàbits d’ús de l’energia i a millorar l’eficiència energètica de les seves llars. Es preveu que aquesta fase continuï fins a desembre de 2018.

Aquesta acció és possible gràcies a la col·laboració mútua entre Ecoserveis, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Maresme en el marc del projecte ASSIST, a través del qual es pretén ampliar el coneixement sobre la vulnerabilitat i la pobresa energètica a Europa, per a facilitar el disseny de polítiques a tots els nivells i promoure la participació directa de les persones usuàries dins del mercat energètic. El consorci del projecte està integrat per 11 organitzacions de 6 països (Itàlia, Espanya, Regne Unit, Finlàndia, Polònia i Bèlgica) i una associació europea. Per a més informació es pot consultar la web del projecte (en castellà).

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ...RUBAU... a novembre 11, 2018 | 05:04
    ...RUBAU... novembre 11, 2018 | 05:04
    ...LA POBREZA ES POBREZA...SI ERES POBRE LO NOTAS Y TE LO NOTAN EN TODO...VUESTRA IDIOSINCRACIA...VUESTRA NATURALEZA...ES JUDIA...SOIS JUDIOS...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa