MonPlaneta
Productors bovins, contra el Reial Decret de la Política Agrària Comuna
  • CA

L’Associació Espanyola de Productors de Vaquí de Carn (Asoprovac) ha decidit recórrer el Reial Decret (RD) que regula la Política Agrària Comuna (PAC) durant els anys 2021 i 2022. Creu que els canvis en les condicions d’admissibilitat de les ajudes del govern espanyol poden excloure ‘de facto’ els ramaders bovins en la campanya 2021, generant pèrdues al sector de més de 50 milions d’euros. A més, recorda que la mesura pot afectar la renda i les inversions d’aquests empresaris i treballadors, després de dos anys “d’enormes dificultats econòmiques”. Així, considera que s’hauria d’haver realitzat primer una consulta, i no tirar-ho endavant “de forma precipitada”.

Després d’analitzar la situació amb la Junta Directiva, l’associació lamenta que les conseqüències “econòmiques i jurídiques” són “massa importants”. Per això, ha acordat demanar al govern espanyol la retirada del RD i recorre’l judicialment, sol·licitant l’adopció d’una mesura cautelar consistent en la suspensió de la vigència de l’apartat número cinc relatiu a l’activitat agrària en pastures permanents fins que decaigui la sentència ferma.

L’entitat assenyala que prop de 150.000 famílies viuen d’aquest sector professional “de forma directa” i pràcticament 1 milió de forma indirecta. “La seva competitivitat depèn de la política agrària comuna i la supervivència d’un mercat cada vegada més globalitzat, podia estar en joc“, avisa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa