MonPlaneta
Prima inverteix 64 milions d’euros per aconseguir un Mediterrani “més resilient”
Gorgònia vermella, una de les més habituals del Mediterrani
Gorgònia vermella, una de les més habituals del Mediterrani | PARENT GÉRI

!--akiadsense-->

L’aliança euromediterrània Prima (Partnership for Research and Innovation in the Mediterranean Area) invertirà 64 milions d’euros en 46 projectes de recerca aplicada que tenen com a objectiu aconseguir un mar Mediterrani “més resilient”. Es tracta de propostes a l’entorn de l’agricultura, la gestió de l’aigua i la producció sostenible d’aliments. La fundació, amb seu a Barcelona i el suport de 19 països de les dues ribes del Mediterrani, té l’objectiu de proporcionar solucions innovadores per a la mitigació i adaptació al canvi climàtic a la regió, “una de les més afectades del món” per l’escalfament global, segons els responsables de l’entitat. També promou la cohesió social en un context de creixement de la població i pèrdua de biodiversitat.

La tercera convocatòria de subvencions que Prima tira endavant des que va iniciar l’activitat ha triat la dieta mediterrània com a factor determinant en la selecció de projectes per la importància “crucial” a l’hora de preservar la salut, “especialment en el context sanitari actual de la pandèmia”.

Per exemple, un dels projectes finançats estudia quina és la subespècie d’abella existent al Mediterrani més resistent a l’efecte del canvi climàtic i la més adequada per produir mel de qualitat. Es considera que introduir una subespècie o una altra pot tenir un gran impacte sobre la biodiversitat i la sostenibilitat dels ecosistemes agrícoles.

Un altre projecte seleccionat té l’objectiu de desenvolupar nous pinsos per a animals mitjançant l’adopció d’una estratègia d’economia circular en l’àmbit de la producció ramadera. La iniciativa pretén convertir subproductes alimentaris, com les tiges de raïm, les peles de taronja i la pinyolada de les olives, en pinsos secundaris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa