MonPlaneta
Els prestadors de serveis de l’AMB han reduit les emissions de CO2 un 24% en set anys

L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha presentat l’informe anual de la seva Estratègia de gestió del carboni. Aquesta conjunt de mesures realitza un seguiment de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle de les instal·lacions i empreses pròpies i concessionàries que presten serveis a l’AMB. L’informe conclou que la reducció d’emissions ha estat del 24% entre 2011 i 2017, una xifra remarcable i propera a l’objectiu d’aquesta estratègia. Així, el global d’emissions de CO2 el 2011 va ser de 1.142.189 tones, mentre que el 2017 aquest volum havia baixat fins a 872.002 tones. En una primera fase 2011-2015, ja es va assolir un 15% de reducció d’emissions, xifra certificada per auditoria externa.

Les fotolineres, com aquesta instal·lada per l’AMB a Sant Feliu de Llobregat, són un element molt important en el pla de transició energètica | Àrea Metropolitana de Barcelona

!--akiadsense-->

Dins d’aquesta disminució global, alguns sectors d’activitat de l’AMB i les seves empreses vinculades han presentat un descens de les emissions especialment acusat: pel que fa a la mobilitat, han disminuït en un 22% les emissions per passatger entre 2011-2017 degut a la renovació de vehicles , el desplegament per a la infraestructura per al vehicle elèctric i els criteris marcats pel Pla Metropolità de Mobilitat Urbana. Pel que fa al cicle integral de l’aigua, en subministrament les emissions han baixat un 63% per m3, mentre que en sanejament el descens ha estat del 42% per m3 d’aigua tractada. Actualment, el 100% de l’electricitat consumida a les EDAR és d’origen renovable, fet que ha comportat una baixada significativa de les emissions. El còmput global 2011-2017, amb un 24% menys d’emissions de CO2, situa l’AMB en una posició propera a l’objectiu que la Unió Europea ha fixat de cara al 2030: reduir en un 30% els gasos contaminants que acaben a l’atmosfera.

Depuradora EDAR del Besòs | Jordi Borràs

!--akiadsense-->

A banda de l’AMB, ja són 57 les empreses i instal·lacions vinculades que s’han afegit a aquesta estratègia i que treballen per reduir les emissions contaminants. De totes les empreses adherides a aquesta estratègia, s’hi compten tant empreses públiques com operadors privats que ofereixen els serveis per mitjà d’una concessió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa