MonPlaneta
Presenten una seixantena de sarcòfags trobats en perfecte estat a Egipte
  • CA

Tot i que les excavacions han estat aturades durant mesos a causa de la pandèmia del coronavirus, aquest dissabte Egipte va presentar el descobriment arqueològic més gran que s’hi ha fet enguany: sarcòfags de fusta conservats perfectament i amb les mòmies encara al seu interior. Són de la dinastia XXVI, que va regnar durant el segle VII a.C., i es van trobar enterrades sota la sorra al temple de Bastet de la necròpoli de Saqqara, al sud de la ciutat d’el Caire, que va estar en ús des de la primera dinastia, fa més de 5.000 anys, fins aproximadament el segle VI de l’era cristiana.

Les excavacions s’han dut a terme durant els darrers dos mesos, amb una gran precaució a causa de la Covid-19, però ara les autoritats egípcies volen recuperar l’atractiu turístic del país per mirar de fer front a la crisi causada pel virus.

Saqqara, era la principal necròpoli de la ciutat de Memfis, i al llarg de la seva història milennària s’hi van construir monuments com ara la piràmide esglaonada de Djoser, probablement la més coneguda d’aquest conjunt. Arqueològic. Una de les necròpolis, on s’han trobat aquests sarcòfags, estava dedicat a Bastet, la deessa gata de la fertilitat, les dones embarassades i la llar. Les mòmies trobades, d’alts sacerdots i funcionaris de Menfis, ha sorprès els arqueòlegs, ja que creien que la majoria de sarcòfags eren de gats embalsamats i enterrats en honor a la deessa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa