Preocupació per la situació del peix blau a Catalunya

La davallada dels volums de sardina i seitó desembarcats els darrers anys han fet que el Departament d'Agricultura promogui estudis sobre l'estat d'aquestes espècies

Exemplars de seitó

Exemplars de seitó | D.P.

El director general de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Sergi Tudela, va inaugurar aquest passat dissabte una jornada per explicar els projectes de recerca que, durant l’any 2018, avaluaran l’estat del peix blau a Catalunya i a la Mediterrània nord-occidental. Els estudis, presentats a l’Institut de Ciències del Mar, se centraran especialment en les espècies de sardina i seitó, que els darrers anys han patit una davallada notable que preocupa tant al sector com a l’administració catalana, i són necessaris per tal de tenir opcions sòlides de gestió d’aquest recurs. Liderats per l’Institut de Ciències del Mar i l’Institut Espanyol d’Oceanografia i amb finançament provinent de la Unió Europea, aquests estudis avaluaran l’estat de la població i oferiran informació biològica i ecològica clau per plantejar alternatives.

Nou comentari