MonPlaneta
La població de cabra salvatge del Parc Natural del Montsant arriba al centenar d’exemplars
Cabra salvatge Montsant
Un exemplar cabra salvatge fotografiada a finals del passat mes de gener al Parc Natural del Montsant | Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

!--akiadsense-->

La població de cabra salvatge (Capra pyrenaica) al Parc Natural de Montsant ha arribat al centenar d’exemplars, segons dades de l’últim cens elaborat el passat mes de gener, amb la participació del Cos d’Agents Rurals del Priorat, i personal tècnic del parc i de Forestal Catalana. Des de l’any 2008 el Cos d’Agents Rurals, juntament amb personal tècnic del Parc Natural de Montsant i Forestal Catalana, duen a terme cada any el cens de cabra salvatge ibèrica, amb l’objectiu d’estimar la densitat poblacional d’aquesta espècie.

Les dades obtingudes enguany mostren un augment del 25% respecte l’any passat i confirmen la tendència a l’alça detectada, sobretot, a partir del 2015. Es tracta d’una població reduïda, estable i sana. El nombre més gran d’exemplars i de rastres s’han observat entre els paratges de les crestes del Blai, el racó de la Pastera, les Puntes Planes i el barranc de Sant Bartomeu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa