MonPlaneta
La plataforma en defensa del món rural fa arribar a Torra el seu “malestar” per l’Agència de la Natura
El president Torra durant la primera Cimera Catalana d'Acció Climàtica
El president Torra durant la primera Cimera Catalana d’Acció Climàtica | Presidència de la Generalitat

!--akiadsense-->

La plataforma en defensa del món rural ha fet arribar al president de la Generalitat, Quim Torra, la sensació de “malestar” que hi ha amb el Govern en relació a l’Agència de la Natura de Catalunya, per, segons han expressat en un comunicat, “haver menystingut les propostes d’un sector que és responsable de la gestió del 60% del territori”. Així, una delegació d’aquesta entitat, encapçalada pel president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carlos Isus, es va reunir aquest dilluns amb el cap de l’executiu català per plantejar-li que ajorni la votació de la proposició de llei que ha de permetre la seva creació, petició que també demana el Consell Coordinador del Parc Natural del Montseny a través d’una moció.

Des de la nova plataforma lamenten que el model d’agència que es portarà a debat i votació al Parlament no preveu “la participació del conjunt d’actors del territori”, el que creuen que “accentuarà l’abandonament dels boscos, l’agricultura i els pobles”, incrementant, segons afegeixen a la nota, el “desequilibri territorial”. A més de Torra i Isus, a la reunió també hi va assistir el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, el director general de Polítiques Ambientals, Ferran Miralles, el president de Certificació Forestal (PEFC), Josep Maria Vila d’Abadal, l’advocat Jordi Salbanyà i l’ambientòleg Martí Boada.

Per la seva banda, el Consell Coordinador del Parc Natural del Montseny també ha aprovat una moció per demanar l’ajornament de la votació per la creació de l’Agència de la Natura. Aquesta oposició se suma a la de diversos ajuntaments, consells d’alcaldes i Consells Comarcals, a més d’organitzacions empresarials, agràries i ramaderes o agrupacions de caçadors i pescadors entre d’altres, així com també la Federació Catalana d’Associacions de Propietaris Forestals. Els alcaldes dels municipis integrats al Parc Natural lamenten, segons han indicat des de la plataforma, que la seva tramitació s’hagi portat a terme amb una “evident manca de difusió i participació territorial” i demanen que es comenci un procés de participació amb el món local i els sectors implicats en la gestió del medi natural. També volen que els estatuts de l’organisme no s’aprovin sense el vistiplau dels ajuntaments, EMD, i del Consell Coordinador del Parc Natural del Montseny.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa