MonPlaneta
[VÍDEO] Un pesquer de Llançà captura un tauró pelegrí de set metres de llarg i cinc tones de pes

Un vaixell de pesca d’arrossegament provinent de Llançà, a l’Alt Empordà, va pescar aquest passat dimecres un tauró pelegrí d’uns 7 metres de llargada i 5 tones de pes a la zona del Golf de Lleó, on l’embarcació es trobava pescant. En retirar les xarxes d’arrossegament per recollir les captures de la jornada, l’animal va aparèixer ja mort entre elles. Com que era massa gran com per ser retirat de les xarxes, van decidir tornar amb ell fins a port.

El tauró pelegrí mort dalt l'embarcació
El tauró pelegrí mort dalt l’embarcació | Transports Kiku de Llançà

Allà, fent servir una grua, el van treure de la barca. En veure que no disposaven d’espai suficient per guardar-lo, els pescadors van decidir tornar-lo a l’aigua, cosa que van fer remolcant-lo mar endins amb la mateixa embarcació.

El tauró pelegrí mort després de ser retirat amb grua
El tauró pelegrí mort després de ser retirat amb grua | Transports Kiku de Llançà

!--akiadsense-->

El tauró pelegrí, una espècie protegida, és un dels peixos és grans del món, superat només pel tauró balena,i s’alimenta de plàncton, de petits peixos i d’animals invertebrats. A la zona on es va pescar aquest exemplar no és estrany trobar-ne i, de fet, els pescadors n’han vist en diverses ocasions. L’exemplar era de mida mitjana -acostumen a mesurar entre 6 i 8 metres- tot i que, en comptades ocasions, se n’han arribat a veure de gairebé el doble de llargada, uns 12 metres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa