MonPlaneta
Pas endavant en el reciclatge de deixalles electròniques

Un equip de científics de l’Institut de Materials Crítics del Departament d’Energia dels Estats Units ha ideat un nou procés de reciclatge que ha demostrat ser molt prometedor a l’hora de convertir els imants de discos durs vells en imants nous. El mètode, que només consta d’uns quants passos, suposa una gran oportunitat de recuperar part dels materials de les anomenades “deixalles electròniques” d’una manera molt més barata i respectuosa amb el medi ambient que fins ara.

Amb la quantitat enorme i sempre creixent de residus provinents de les tecnologies de la comunicació i de la informació, aprofitar un material com els anomenats imants de terres rares, els imants permanents més potents que existeixen i que es troben a l’interior dels discos durs dels ordinadors, és un pas important per reduir i reaprofitar part d’aquestes deixalles.

Tot i que hi ha moltes formes de recuperar aquest tipus d’imants de les deixalles electròniques i se n’han trobat algunes de molt efectives, aquesta elimina tots els passos intermitjos, anant directes de l’imant al nou producte -un imant nou- sense cap subproducte causat pel reciclatge.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa