El Parc Natural de Montsant promou la recuperació de varietats agrícoles tradicionals

En el marc del projecte Biodiversitat Cultivada, i amb el suport de la Fundació Miquel Agustí, n'ha identificat una trentenaque preveu reintroduir amb el suport d’agricultors de la zona

Tomàquets de pebrot

Tomàquets de pebrot | Departament de Territori i Sostenibilitat

El Parc Natural de Montsant promou la recuperació de varietats hortícoles tradicionals dins del seu àmbit, en el marc del projecte Biodiversitat Cultivada, que impulsa el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. En aquest sentit, ha identificat una trentena de varietats tradicionals que es troben fora de mercat, a partir d’un treball de camp, que ha inclòs entrevistes amb agricultors de la zona que conservaven algunes llavors. Entre aquestes, es troben el tomàquet de pebrot i la fava de la reina mora de la Vilella Baixa; l’enciamet de sucre i la carabassa de violí de La Bisbal de Falset; el fesol del carall de Poboleda, la safranoria roja i l’enciam de carxofeta de Cabacés. Són pocs pagesos, alguns de més de 90 anys, els qui han conservat aquestes varietats. Ara, el projecte pretén facilitar el traspàs generacional per no perdre sabors únics associats a aquestes varietats no comercials.

Nou comentari