MonPlaneta
El Parc Natural de l’Alt Pirineu promou el consum de carn autòctona
  • CA

El Parc Natural de l’Alt Pirineu ha editat nou material divulgatiu per incentivar el consum de carn de varietats autòctones i contribuir a incrementar el coneixement de les diverses possibilitats existents a l’hora de cuinar-la. La campanya “La carn del Parc Natural de l’Alt Pirineu: la conservació del paisatge a la taula” es destina a carnisseries, restaurants, escoles i altres espais públics dins l’àmbit del parc. L’objectiu és millorar el coneixement dels consumidors sobre les diverses peces de carn existents de les races de bestiar autòctones i les maneres de cuinar-les, especialment, aquelles que més es desconeixen, gràcies al mestre cuiner Mariano Gonzalbo. La campanya ha comptat amb la col·laboració de les principals associacions ramaderes de l’àmbit del parc.

Fulletó informatiu de la campanya | Parc Natural de l’Alt Pirineu

A partir d’il·lustracions, es descobreixen les races ramaderes autòctones, com ara la vaca pallaresa i la vaca bruna dels Pirineus, l’ovella xisqueta i l’ovella aranesa, la cabra pirinenca i el cavall pirinenc català. Per cada tipus de bestiar, s’hi presenta una il·lustració de les diferents peces que se n’obtenen, i un llistat amb les diferents coccions i les peces més indicades per a cada tipus de cocció, des de les més habituals i populars fins a d’altres peces més desconegudes. El material informatiu és fruit de l’estudi “Anàlisi del recorregut dels productes ramaders càrnics al Parc Natural de l’Alt Pirineu”,elaborat el 2017 amb l’objectiu d’identificar diferents línies de treball en aquest àmbit. Així, es va identificar la necessitat d’impulsar accions de sensibilització i divulgació de les races ramaderes presents al Parc Natural de l’Alt Pirineu per incentivar-ne el seu consum entre la població local i el sector de la restauració per ajudar així a garantir la seva viabilitat.

Amb aquesta actuació, i altres com la Fira anual de Productors del Parc prevista enguany pel 10 de juny, el parc contribueix a la promoció de l’activitat ramadera i agrícola en aquest àmbit, i mostra el seu compromís amb aquest sector, que es configura com un important actiu per a la conservació del patrimoni natural i el paisatge agroramader de les zones de muntanya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa