MonPlaneta
El Parc Natural de l’Alt Pirineu acull més de 600 varietats de bolets de temporada
Visita d'escolars a l'exposició en edicions passades
Visita d’escolars a l’exposició en edicions passades | Departament de Territori i Sostenibilitat

!--akiadsense-->

El Parc Natural de l’Alt Pirineu acull més de 600 varietats diverses de bolets de temporada, d’espècies mediterrànies, alpines i centreeuropees, que creixen per la singularitat del clima i dels seus hàbitats. Així ho confirmen les citacions registrades i els estudis duts a terme al parc, que només a la zona de Sant Joan de l’Erm situen unes 400 espècies diferents. Per donar a conèixer aquesta riquesa micològica del parc, encara força desconeguda, el proper diumenge 14 i dilluns 15 d’octubre s’organitza una exposició de bolets i una jornada divulgativa dirigida a visitants i apassionats de la recol·lecció d’aquests fongs.

Concretament, diumenge a les 11h obrirà portes a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu una exposició de bolets, formada a partir de les aportacions de voluntaris recol·lectors, que podran apropar els bolets collits que desconeguin el dissabte 13 de 18 a 20h. La mostra, que es podrà visitar fins al dilluns a les 19h, es completarà amb les explicacions del micòleg de la Societat Catalana de Micologia, Joan J. Monton. En paral·lel, diumenge a les 12h el director del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Marc Garriga, obrirà una jornada divulgativa que comptarà amb la participació del micòleg Joan J. Monton, que abordarà la diversitat, el comerç i la gastronomia dels bolets del parc. Dilluns 15, entre les 10h i 14h, diversos grups d’escolars de primària i secundària visitaran l’exposició de bolets i coneixeran de la mà del micòleg Joan J. Monton la seva ecologia.

El Parc Natural de l’Alt Pirineu compta amb dues zones acotades pels seus titulars poder recol·lectar bolets: el Bosc de Virós (Araós i Ainet de Besan) i de la Vall d’Esterri de Cardós. Es tracta de forests d’utilitat pública de titularitat d’ens locals i estan regulades mitjançant ordenança municipal. Aquí, per poder practicar aquesta activitat, els interessats han d’adquirir un tiquet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa